Коротко стрижена,
розпатлана діваха в картатій сорочці і потертих джинсах та у вельветових капцях
на невеликих підборах взутих на босу ногу , ще й носить на правій руці на
середній фаланзі вказівного пальця
срібний перстень увінчаний великим корундом кольору стиглої вишні – такою мені уявляється
муза блогера. Ну , принаймні, моя десь така. Підходить вона тихесенько , згинає
вказівний палець і як дасть щигля. Так защемить, аж сльози бризнуть із очей і не відпустить поки не напишеш хоч маленький абзац. Але щось
давно не з’являлась, мабуть знає, що в
чоловіка купа роботи, дружина, діти, хліб насущний, кава… О , здається таки коцнула,
бо аж заіскрилось.
Так
оото ж , на той древній час для приготування напою використовувалися зерна
кавового дерева –Арабіка. Наразі є ще
два промислових види кавового дерева - робуста
і ліберіка .Звісно, найкращим кавовим деревом є арабіка, це і неперевершений
аромат, і смак, і тонізуючі властивости.
Що ж до робусти, то там тільки міцність, тобто великий вміст кофеіну. Хоча її з
успіхом використовують для створення
купажів і надання міцності каві або ж для збільшення дохідної частини(вартість
робусти на світових ринках у два –три рази менша за арабіку). І якщо вам у
якійсь кавярні запропонують замовити їхню вишукану ароматну і смачну робусту,
не будьте лохом, там або не тільки робуста , або це суцільний несмак.
Найкраща кава готується з відбірних
зерен арабіки в елітних кав’ярнях на дорогих кавомашинах. Ото ж, кому хотілося
б посмакувати якісною кавою,
рекомендую відвідати місто князя Лева. Кавярень там неміряно і на всі смаки. Між
іншим, у Львові
, на вул. Руській, 4 є затишна кав’ярня «Під синьою пляшкою», саме
так називалась перша з мережі кав’ярень
відкритих у Відні козаком Юрієм Кульчицьким. (прошу всіх встати). Після цього
таки варто процитувати слова живого
класика постмодернізму шановного добродія
пана Almastа:
Якщо вже можна - я присяду, ,
Бо кава, стоячи - don"t смак.
Так став Кульчицький наш героєм!
Не міг не стати - бо козак!
Що ж до марок кави, то їх є тисячі,
вони створені на основі сортів дерева арабіки або їх суміші, або суміші з
робустою, або з додаванням ароматизаторів. До речі, стосовно останнього,
найбільш популярний і визнаний у світі аромат кави це Ірландське Кремо. Хоча в
Україні мені попадалися кілька відтінків Ірландського Кремо, який з них
справжній не уявляю. Так що ж вибрати?
Тут основну партію має зіграти смак . Якщо до вподоби гірчинка-
рекомендую Марагоджип, якщо багатий
букет аромату – звичайно Лаваза Кремо, якщо після смак шоколаду – Паулінг, якщо
понти – Ірландське Кремо. І , як писалося в літописі Руському, нехай увесь світ
зачекає…
Далі буде.
Далі буде.
Духмяний напій животворний,
ВідповістиВидалитиДражнить приємно Й бадьорить!
Не вип"єш кави - стан потворний,
А вип"єш - все в руках горить!
Дякую. Особливо сподобався епітет - животворний.Яка глибина, тут є над чим помислити і не за однією філіжанкою кави.
ВідповістиВидалитиДоброго дня! Так, насолоджуватися кавою з арабіки чи робусти є різниця. Але , коли маєш гарного співбесідника, то сорт кави вже не має значення.
ВідповістиВидалити